Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa düzlük kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü durumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem içinde birikmeye esaslayabilir. Bu konum vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çırefikar. 40 evetşın üstündeki bireylerde daha ziyade görülür. Hatta ağır sıklet yük haiz olmak gibi kızgın fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da ana nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, üzeri, bel ve esasinç eklemleri etkilenir. Yaşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve kalıtım bilimi yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Gür gür kez tüketin. Akarsu, eklemlere takviye sağlamlar. Bu yüzden her devir en azca 8 çamçak kez sinemek gerektiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, katık gibi mualla kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebze ve sonuç tüketin. Kemik sağlamlığı sinein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde tuzakınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri mualla olan zerzevat ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvani proteinlerin ziyade çekicilikı sonucunda idrarla omuz omuza kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik sağlamlığını gözetmek sinein kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 itibarıyla verimli olan evetğlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yararlı yönde etkiler. Yeşil çay sinein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla evetğu sinein, kemiklere takviye evet. Hatta kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şçalışmakinliğe bile dobra hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak sinein yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara bakılırsa sonuç ve zerzevat itibarıyla verimli beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin dokunaklı daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak gibi sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.